VIDEO, FOTO: Na ústeckých základních školách přivítali prvňáčky!

Nový školní rok na ZŠ Vojnovičova. Foto: Vít Lukáš
  •  

Neobvyklý zážitek si v první školní den odnesli prvňáčci na ZŠ Vojnovičova. Od rodičů dostali kornouty sladkostí, na lavicích našli řadu pomůcek, ale hlavně se svezli kolem své školy vláčkem a mohli si popovídat s ústeckou primátorkou Věrou Nechybovou.

Ta do školy přinesla ještě řadu dárků. „Chceme, aby se vám ve škole líbilo,“ řekla nastávajícím školákům. Ty učitelé ve třídách dlouho nezdrželi, protože i díky hojné návštěvě rodičů zde bylo doslova horko k zalknutí. Po jízdě vláčkem proto mohly jít děti domů. Ostrá škola jim začala již ve středu.

Mimořádnou akci škola uspořádala i jako slavnost. Na letošní školní rok totiž připadá padesát let od jejího založení.

Všichni prvňáčci, do ústeckých skol jich letos nastoupilo 1200, našli na lavicích řadu pomůcek. Školy jim je nakoupily z mimořádného příspěvku od města 2 tisíce korun na žáka. Například na Vojnovičově děti měly na lavicích učebnice, písanky, pastelky, nůžky nebo štětce, ve skladu prý čekají stavebnice a další pomůcky.

Prvňáci v Ústí také dostali volnou vstupenku do zoologické zahrady. „Platnost vstupenky je do konce kalendářního roku,“ uvedla mluvčí města Romana Macová.

Vojnovicova (1) Vojnovicova (2) Vojnovicova (3) Vojnovicova (4) Vojnovicova (5) Vojnovicova (6) Vojnovicova (7) Vojnovicova (8) Vojnovicova (9) Vojnovicova (10)


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*