Cyklistickou sezónu na Labské stezce otevře slavnost v Loděnici

  •  

Program zaměřený na aktivní trávení volného času, soutěže, kvízy s tématem cykloturistiky, nafukovací atrakce a odměny pro soutěživé děti v areálu Cyklokempu Loděnice zahájí letošní cyklistickou sezónu na Labské cyklostezce.

V Brné, na samotném břehu Labe, se v sobotu 17. května od 11 hodin sjedou vyznavači spojení kola a přírody. Návštěvníci akce budou mít možnost občerstvit se po celý den v areálu cyklokempu, pro děti bude přichystáno divadelní představení souboru Krabice Teplice, soutěžní cyklomalování, ukázky vodních sportů, živí poníci a koně a další atraktivity, to vše s hudebním doprovodem. „Zveme cyklisty i pěší do našeho cyklokempu. Otevírání Labské stezky je celodenní akcí, která je určena zejména pro rodiny s dětmi. Vstupné je zdarma,“ uvedl spolumajitel kempu Martin Prachař.

Historie Cyklokempu Loděnice sahá do roku 1963, kdy byl 13. září objekt zkolaudován jako rekreační středisko. Po většinu času patřil areál Českým loděnicím, které zde vedle neveřejného kempu provozovaly oddíl vodních sportů zaměřený na kajaky a vodní lyže. V roce 2013 jej noví majitelé změnili na veřejný cyklokemp a rekreační středisko Loděnice. Pro svou ideální polohu přímo u řeky Labe a na Labské cyklostezce je zaměřen převážně na cyklisty a cykloturisty, vhodný je pro turisty, sportovce nebo jako místo aktivní na odpočinek s přáteli a pro rodiny s dětmi. „Budujeme i přístaviště, kde mohou zakotvit i středně velké lodě,“ dodal Prachař.

V cyklokempu je možné se i ubytovat. Nabízí možnost stanování, ale i chatky a pokoje. V areálu najdete řadu možností pro využití volného času jako například hřiště na volejbal, velké dětské hřiště, ping pong, posezení u 2 ohnišť, gril a nová udírna. V kempu jsou nové sprchy s teplou vodou, WC, pitná voda. Cyklisté mají možnost úschovy kol, mytí i základní servis. Pro návštěvníky a hosty jsou k dispozici mapy a informace o zajímavostech z okolí a doplňkový sortiment jako základní hygienické potřeby a podobně.

Na dvou venkovních terasách s kapacitou až 180 míst a restaurací s 30 místy se návštěvníci mohou občerstvit. V nabídce jsou studené chuťovky, párek v rohlíku, hranolky, toasty a sladkosti pro děti i dospělé a k pití studené i teplé nealko nápoje a v Loděnici čepují pivo Bernard. Připravují po dohodě i teplá jídla, pohoštění pro skupiny a rauty. Prostory jsou k dispozici na pronájem pro svatby, firemní či soukromé akce.

Labská cyklostezka
– začíná ve Štětí, vede přes Roudnici, Terezín, Litoměřice, Velké Žernoseky, Ústí nad Labem, Děčín a končí v Dolním Žlebu. Odtud pokračuje do Německa

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*