Sportovní šeky budou na tisíc korun

  •  

Sportovní kluby by mohly v příštím roce dostat více peněz na celoroční činnost mládeže.

Radní totiž zastupitelům navrhují, aby věnovali na sportovní šeky plných tisíc korun na jedno dítě. Dosud je částka o dvě stě korun nižší. O tom, kterému klubu peníze půjdou, rozhodují rodiče dětí.

Každé dítě by podle návrhu mělo dostat dva pětisetkorunové šeky. I s příslušnými identifikačními údaji by je daly klubu či klubům registrovaným ve sportovních svazech, které navštěvují. Ty by za ně od města dostaly peníze. „Novinkou je, že tuto do taci mohou získat i děti ze spádových oblastí Ústecka, pokud jsou zaregistrovány ve sportovních svazech a dochází pravidelně na tréninky klubů na území města, či zde chodí do školy,“ uvedla mluvčí města Romana Macová. Kluby by za peníze také nově mohly pořídit dlouhodobý majetek do hodnoty 40 tisíc korun.

Radní také zastupitelům rozhodují rozdělit přímé dotace pro preferované sporty. Nejvíce, 7,3 milionu korun, půjde do hokeje, fotbalisté mají dostat o milion méně. Basketbalisté a volejbalisté dostanou 4,5 milionu korun. Rada nově navrhla zařadit do preferovaných sportů florbal a dát mu 1,5 milionu korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*