Na ústeckou univerzitu přijede rekordní počet cizinců!

Student. Foto: UJEP
  •  

Na ústeckou univerzitu letos dorazí rekordní počet zahraničních studentů v rámci krátkodobých pobytů. Jen za zimní semestr jich přijede kolem 100. Tradičně největší počet zájemců přijede z Turecka, letos kolem 30, za nimi v těsném závěsu přijíždějí Španělé, jejichž velká účast je pravidelná. Nově dosahují vyšších počtů studenti z Rumunska. V rámci krátkodobých pobytů tu jsou i lidé z Japonska, Kolumbie, Pákistánu, Namibie, Rumunska či Francie.

Je tu ale i hodně cizinců zapsaných do řádného dlouhodobého studia. Těch je celkem 188. Nejvíce jih je z Ruska, Slovenska a Ukrajiny. V posluchárnách a na kolejích můžete ale narazit i na vysokoškoláky z Vietnamu, Kazachstánu, Běloruska a Německa.

Univerzitě s integrací těchto studentů do výuky i běžného života v Ústí pomáhá studentská organizace Erasmus Student Network (ESN), která pro ně nachystala bohatý program, počínající uvítacím týdnem, kdy se nově příchozí seznámí s městem i chodem univerzity, přes tematické party a výlety do okolí, až po akce se sociálním přesahem, například venčení psů z útulku či návštěvy mateřských školek.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*