Díky projektu UJEP školy dostaly tablety a notebooky

  •  

Projekt Dotyková zařízení ve výuce se chýlí ke svému konci. V rámci jeho fungování bylo vybaveno 44 škol moderními tablety, notebooky a netbooky.

Za projektem stály Přírodovědecká a Pedagogická fakulta UJEP. Smyslem celé akce bylo zavedení moderních dotykových technologií při výuce na vybraných základních a středních školách z Ústeckého a Libereckého kraje. Učitelé prošli několika typy školení. Benefitem projektu pro učitele a školy bylo vybavení moderními dotykovými technologiemi jako tablety, notebooky či netbooky za více než 16 milionů korun. Celkový rozpočet projektu byl 43 milionů.

„Realizace takto rozsáhlého projektu byla poměrně náročná. Na celý projekt jsme měli pouze jeden rok, během něhož jsme formou veřejných zakázek pořídili velké množství zařízení i softwaru a proběhlo bezpočet konzultací a školení na partnerských školách. Díky vstřícné spolupráci základních a středních škol a také projektovému týmu, který jsem měl k dispozici, se však projekt blíží k úspěšnému závěru,“ řekl vedoucí projektu Martin Švec.
Další aktivitou projektu, která obohatí život pedagogů, je vytvoření nové softwarové platformy, na které pracovali IT odborníci z Přírodovědecké fakulty UJEP. Tyto aplikace, pomůcky i drobné vychytávky umožní učitelům více přitáhnout pozornost žáků k probírané látce. Hlavní předností této platformy je jednak její široká použitelnost na technologiích ve školách, ale i její bezplatná dostupnost i po skončení projektu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*