Gymnázium Jateční má flétnový orchestr

Foto: Gymnázium Jateční
  •  

Soníci jsou flétnovým orchestrem Gymnázia v Jateční ulici a svou činností podporují a rozšiřují výuku hry na zobcovou flétnu, která je po mnoho let součástí hudební výchovy na této škole. Orchestr vznikl před více než deseti lety a za dobu jeho existence jím prošlo mnoho desítek žákyň a žáků gymnázia.

Repertoár orchestru není stylově vyhraněný. Hrajeme melodie ze známých filmů (Růžový panter, Shrek, Mission Impossible, Pán prstenů, Star Wars), hity z velkých muzikálů jako Cats, My Fair Lady či West Side Story. Na programu koncertů míváme další známé světové i české písně (Amazing Grace, Ty Velické zvony a mnohé jiné).

Flétnový orchestr v současné době chystá program založený především na irských a skotských motivech v hudbě. Soubor dlouhodobě spolupracuje s několika hudebními tělesy v Ústí nad Labem (Bendův komorní orchestr, Ústecký pěvecký sbor). V nedávné době vystoupením podpořil některé další instituce (Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, Oxford University Press nebo Česko-francouzský klub).

Gymnázium Jateční


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*