Ústečtí a němečtí žáci si představovali, že je válka

Student. Foto: UJEP
  •  

Filozofická fakulta ústecké univerzity vystavuje společné práce žáků z české a německé základní školy u příležitosti 70. výročí bombardování města.

Od středy 30. září do čtvrtka 8. října se ve vestibulu filozofické fakulty uskuteční výstava obrazů „Stell dir vor, es ist Krieg!“ („Představ si, je válka!“), které vznikly na jaře 2015 jako jeden z výstupů společného česko-německého projektu partnerských škol Montessori-Schule Chemnitz (Saská Kamenice) a ZŠ Vojnovičova Ústí nad Labem.

Výstava bude oficiálně zahájena ve středu 30. září ve 14:00 hodin ve vestibulu nové budovy filozofické fakulty (Pasteurova 13).

„V rámci projektu naši žáci s německými vrstevníky sehráli i divadelní hru na téma války a míru,“ uvedla Mgr. Gabriela Vrkočová z ústecké základní školy.

Projekt se váže k 70. výročí zničení obou partnerských měst, Saské Kamenice a Ústí nad Labem, leteckými bombovými útoky na konci 2. světové války.

Tato výstava, prezentující žákovské práce, je první svého druhu, která se v nové budově ústecké univerzity v kampusu uskuteční. „Rádi bychom tímto symbolicky vyjádřili naši otevřenost vůči spolupráci s učiteli němčiny v regionu,“ dodala doc. Renata Cornejo z katedry germanistiky, která se na výstavě spolupodílí.

K prohloubení vzájemné podpory učitelů a k propojení institucí majících zájem na zlepšení výuky německého jazyka byl rovněž iniciován vznik Fóra učitelů.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*