Týden knihoven budou mít i na ústecké univerzitě

  •  

Vědecká knihovna ústecké univerzity (UJEP) se zapojí do již 19. ročníku celostátní akce Týden knihoven, vyhlášené Svazem knihovníků a informačních pracovníků (SKIP).

V termínu od 5. října do 10. října je pro návštěvníky knihovny připravena celá řada zajímavých aktivit.

V průběhu celého týdne obdrží každý nově registrovaný čtenář drobný dárek. Na celý týden zároveň vyhlásí knihovna „amnestii dlužníků“. Čtenářům, kteří mají vypůjčené knihy s prošlou výpůjční lhůtou a vrátí je v průběhu Týdne knihoven zpět, bude prominut poplatek z prodlení.

Novinkou letošního ročníku, která potěší především středoškoláky, je možnost bezplatné roční registrace ve Vědecké knihovně UJEP (v období od 5.  do 10. října ) pro studenty středních škol.

Další nově pořádanou akcí knihovny je burza knih, která se uskuteční v lobby Multifunkčního centra UJEP v úterý 6. října  od 10:00 do 14:00 hodin. Kdokoliv může přijít a sám nabídnout k prodeji své již nepotřebné knihy, skripta, časopisy, poznámky z výuky. Vědecká knihovna UJEP bude na burze prodávat za symbolickou cenu knihy, které byly vyřazeny z knihovního fondu.

V rámci Týdne knihoven spouští knihovna novou službu, možnost půjčování elektronických knih Flexibooks prostřednictvím svého knihovního katalogu. Zájemci o vyhledávání vědeckých článků ve světových elektronických databázích se mohou zúčastnit školení Elektronické informační zdroje, které proběhne v úterý 6. října 2015 v počítačové studovně Vědecké knihovny UJEP od 10:00 hodin. V rámci semináře budou návštěvníkům názorně předvedeny možnosti přístupu do všech plnotextových databází dostupných na UJEP.

O den později navštíví knihovnu Zuzana Teplíková, spoluautorka knihy Naučte (se) citovat, která zábavnou a zajímavou formou přiblíží problematiku citování prostřednictvím semináře Zjednodušte si citování s Citace Pro. Seminář se uskuteční ve středu 7. října od 9:30 hodin v počítačové studovně knihovny.

Všechny výše zmiňované akce (kromě burzy knih) proběhnou v prostorách Vědecké knihovny UJEP v univerzitním kampusu na adrese: Pasteurova 5, 400 96 Ústí nad Labem. Účast na všech akcích je zdarma.

Více informací o jednotlivých akcích je možné získat na webových stránkách knihovny: http://knihovna.ujep.cz/.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*