FOTO: Ústečtí karatisté vybojovali 25 medailí

  •  

Mistrovství ČR karate svazu Fudokan mělo svůj den v sobotu 3. řijna v Praze. Do tohoto klání poslal SKR Sport Union na 41 soutěžících. Jedni, díky své nominaci, bojovali o tituly mistrů, druzí (zejména mladší kategorie a ti bez nominace z předcházejících soutěží) o umístění na Poháru nadějí.

Vrátili se se ziskem celkem 25 medailí. Nejlépe se dařilo skvělým výkonem Martinu Drábkovi, který se perfektními výkony v bojových sestavách kata, probojoval až do odpoledního finále. Zde byl překvapivě i přes perfektní zacvičení své sestavy odměněn druhým místem. „Na vině zde nebyla jeho chyba, ale v rozhodnutí 2:3 si zahrála roli nezkušenost několika, na tomto turnaji působících, rozhodčích“, zlobil se šéftrenér Sport Unionu Rajchert, který nakonec zjistil, že soupeř cvičil i nepovolenou sestavu (opakoval).

„ Nestálo nám za to, protestovat proti této chybě, chceme vítězit fyzicky a ne administrativně!“dodal. Radost dále pak přehlušila tento rozhodcovský poklesek. Mistry ČR Fudokanu se stali postupně v sestavách Laura Magdalena Husáková, Michal Jakoubek (překvapivým vítězstvím nad kolegou Tonarem), Veronika Konášová se svou finálovou sestavou Goju shiho sho (nedala šanci ani nezkušeným rozhodčím a musela vyhrát i nad reprezentantkou Fudokanu) a Ladislav Husák. Vicemistry se stali se stříbrnou medailí Adéla Čepičková,Veronika Janů, Jiří Husák, Martin Drábek…a Eliška Donátová. Třetí místa Adrian Luc, Matěj Pavel, Tereza Chobotová a Vojtěch Tonar. „Řada našich mladých závodníků (Pavel, J. Husák, Pracna)nedbala našich pokynů a také na to doplatila. Chybělo jim soustředění, připravenost, klid a rozvaha!“, kárali svěřence přítomní trenéři Tvrdík, Kis a Zeman.

Po M ČR se na Poháru nadějí cinkalo cennými kovy zlatem u: C.Budělovské, Marka Bázlera, Ondřeje Komína, Ellen Kozlové, Lucie Mrázové, Sáry Korešové, Milana Maršouna a Václava Šmída. Se stříbrem se mohou pyšnit: Michal Vlček, Klára Suchá, Julie Lindnerová a Ondřej Hnilička. „Pro některé cvičence to byly první závody a dokonce úspěšné. Ti ostatní, kteří neuspěli podle představ, se snad z chyb poučili“, uzavřel hodnocení šéftrenér Rajchert.

Karate (1) Karate (2) Karate (3)

Josef Rajchert


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*