Pivovar Na Rychtě slaví páté narozeniny

  •  

Kulaté výročí pěti let od svého vzniku oslaví v sobotu 10. října pivovar Na Rychtě. Hlavní oslava bude v neděli.

K narozeninám pivovar dostane i nové prostory. Podle majitele Martina Prachaře je narozeninová oslava pokaždé v neděli, která je nejblíže 10. říjnu. Tento rok tedy 11. října. Pozvánku do hospody, která je součástí pivovaru, dostanou nejen obchodní partneři, ale i štamgasti, kteří se s personálem velmi dobře znají. „Budou mít konzumaci zdarma a ochutnají i novinky z jídelníčku,“ slíbil majitel.

Pro něho samotného je velkým dárkem rozšíření pivovaru a podzemní tunel s vozíkem, který nazývá ústeckým metrem.

tunel

Před nějakou dobou koupit bývalé veřejné záchodky poblíž pivovaru. Po přestavbě se jejich vnitřek zásadně změnil. Z jedné části bude cyklopoint, kde si hosté budou moci uschovat, ale i opravit jízdní kola. V hotelu nad pivovarem se totiž ubytovává stále více cyklistů.

V druhé části vznikla lednice, spojená se sklepením pivovaru tunelem. V něm se pohybuje vozík na pivní sudy připojený k elektrickému navijáku. „Budova pivovaru je velká, ale sklep je jen pod malou částí. Potýkali jsme se s nedostatkem prostoru a potřebovali ho rozšířit,“ vysvětlil Prachař. Do nové místnosti lednice se vejde padesát pivní sudů. Uchovávat by se zde měla speciálně uvařená piva, která se nepijí v tam velkém množství jako zdejší Mazel, ale zákazníci je vyžadují. Díky chlazení déle vydrží a v nabídce jich tak bude moci být více.


  •  

1 komentář u Pivovar Na Rychtě slaví páté narozeniny

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*