Na Rondelu chutná poctivý český oběd i anglická snídaně

  •  

Čas od času se redakce Žít Ústí vydá do ulic, aby nahlédla do kuchyní místních podnikatelů.

V prvním řijnovém, ještě slunném dni jsme takovou návštěvu spojili s naší potřebou – zahnat hlad. Jídelna na Rondelu nemá dlouholetou tradici, ale i za pouhé dva roky už má dobrou pověst a stovky dennodenních strávníků. Rychlost výdejů, moderní gastronomické zařízení, jídla bez chemických dochucovadel a separátů a záruka přijatelných cen.

Na vše již od brzkého rána dohlíží majitelka Lucie Kavová. „Začínali jsme s jasnou představou – vařit zdravě a z kvalitních surovin, připravovat jídla ve vlastní režii včetně příloh a salátů. Žádné metráky mražených polotovarů. Hodně lidí nám říkalo, že jsme si na sebe ušili bič, že se nadřeme a nevyděláme. Jsem ráda, že jsme jim vytřeli zrak a jídelna prosperuje,“ říká energická Lucie Kavová.

Pečlivě vybírá dodavatele masa, zeleniny a ovoce. Úspěch je zjevně ve věrnosti strávníků. Úspora za odběr surovin bez garance kvality a nejasného původu by se mohla proměnit ve ztrátu spokojených hostů.

Test s klasikou

Slova se musí potvrdit činy, a tak si objednávám k malému testu. Volím českou klasiku. Koprovou omáčku s hovězím a domácími knedlíky. U stolu pak na jiném hostu vyzvídám. František Šviha je z Teplic a do Ústí jezdí za prací. „Chodím sem už ráno. Mají tu výborné anglické snídaně,“ pochvaluje si zdejší kuchyni nad plzeňským gulášem.

Moje koprovka byla také výborná a voněla, což není u omáček v českých restauracích pravidlem. Knedlíky neměly chybu. Kuchařka Zdena Rohová, která dříve vařila Na Rychtě, si na jejich přípravě nechává obzvláště záležet. „Kromě přílohy nakupují knedlíky lidé domů a jezdí si k nám pro ně ze širokého okolí. Tak musím každý den dbát na jejich kvalitu,“ vysvětluje Zdena Rohová. Z její kuchyně míří několikrát v týdnu lahůdky na stoly velkých rautů i menších oslav.

No, nekupte to

Denně zde mají v obědové nabídce polévku a čtyři hlavní jídla a denní menu se v týdnu neopakuje. Důchodce Tomáš Tichý chodí na Rondel dvakrát týdně. „Objednávám si nejčastěji smaženou rybu a pečené kuře a plzeňský guláš. V červenci a v srpnu jsem sem chodil téměř každý den. Mají tu slevu pro důchodce a jídlo mě přijde jen na šedesát korun. Dnes jsem si přidal kulajdu. Víte za kolik? Za šest korun! No, nekupte to,“ pochvaluje si nabídku jídelny Tomáš Tichý.

Oblíbeným dnem strávníků je pátek. To se podávají smažené vepřové a kuřecí řízky s domácím bramborovým salátem a desítky porcí si hosté odnášejí v krabičkách.

Zastavte se …

Sál jídelny je vybaven moderním nábytkem, kolem kterého je velkorysý prostor, a tak nemáte pocit, že vám všichni koukají do talíře. V jídelně mysleli i na zdravotně handicapované hosty, jeden ze vchodů je bezbariérový. Před fast foodem kdykoli pohodlně zaparkujete.

Můžete se zastavit třeba už koncem tohoto měsíce. Budou podzimní prázdniny a vaše děti, přijdou-li s vámi v této době na oběd, mají na jídlo padesátiprocentní slevu. Tak, dobrou chuť.

KONTAKT
Jídelna na Rondelu
Bohemia Fast Food
Masarykova 633/318, Ústí nad Labem
tel.: 733 736 322
facebook.com/jidelnanarondelu


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*