FOTO: Národního poháru mládeže se zúčastnili i karatisté z Ústí

Foto: Martin Jakoubek:
  •  

Třetí kolo Národního poháru tentokráte hostil moravský Hodonín (40 klubů a 257 závodníků). Vzhledem k tomu, že to byla předposlední kvalifikační soutěž pro M ĆR ČSKe,(už jen GP NORTHBOHEMIA 17. 10. v Ústí n. L. a GP Ostrava) nemohli jej ústečtí závodníci vynechat.

„Řada moravských závodníků, kteří se nezúčastnili předchozích kol v Čechách, se na tuto soutěž cíleně připravovala. Šlo o to, buď vybojovat potřebné body pro postup, nebo upevnit své pozice“, zahájil komentář soutěže trenér Nechyba, který výpravu vedl.

„Měli jsme jak závodníky v kata, tak i v kumite , věřili jsme si na řadu soupeřů“, pokračoval.

V bojových sestavách se velmi výrazně předvedla Laura Magdalena Husáková. Prostupovala eliminačními koly vždy s jasným výsledkem 3:0. Jen finálový duel skončil obráceně. Zde jí „nadělila“ stříbro poměrem 0:3 domácí závodnice Nikola Štěrbáková ze Šin- mu Hodonín.

Z ostatních závodníků se medailově dařilo v této disciplíně už jen dorostenci Vojtěchu Tonarovi, který ukořistil po třech výhrách a jedné prohře (v semifinále) třetí místo (čtvrtá místa v konkurenci moravských specialistů na kata V. Konášová, P. Podrábský, D. Drábek).

Naopak kumite, v řadě kategorií, bylo opět doménou ústeckých závodníků SKR SPORT UNION. Dorostenci do 52 kg nedali šanci ani jednomu ze soupeřů startovní listiny a po postupech v eliminacích si to nakonec rozdali mezi sebou o medaile. 1. Místo Petr Podrábský, 2. místo M. Jakoubek a 3. Daniel Drábek.

„V některých zápasech by se dalo říci, že se soupeři zametali s výsledky 7:0, 8:0“, usmíval se Nechyba. Další úspěšnou závodnicí byla Kateřina Procházková s neskutečným fyzickým fondem. Dokázala i bodovat s velmi obtížným kopem na hlavu z otočky, uširo ura mawashi geri. Ten byl za tři body… Právem jí náleželo finálové prvenství a zlatá medaile.

Z dalších výsledků: 1. místa V. Konášová (dorost – 47kg), Kristián Hnízdil (dorost -57kg), tým dorostenců Podrábský-Hnízdil-Jakoubek, D. Drábek (ti tentokrát skutečně na soutěži excelovali svými výkony) Druhá místa M. Jakoubek (-52kg), M. Drábek (st. ž. -42kg), L. M. Husáková (st. ž. -42kg), O. Koriťák(st. ž. +60kg). Třetí místa : T. Chobotová(st.ž.-50kg), Dan Drábek(dorost – 52 kg).

„Chválím naše reprezentanty za jejich výkon. Zejména potěšila Husáková, Martin Drábek a také Ondřej Koriťák, který si odvážel z Moravy svou první medaili na NP“, hodnotil výkony ústecký šéftrenér Rajchert, který úspěch přisuzuje cílené přípravě týmu s trenérem Nechybou.

Karate Hodonín (1) Karate Hodonín (2) Karate Hodonín (3)

Josef Rajchert


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*