Ústecké piano na nádraží ožije koncertem

  •  

Projekt Piana na ulici pražského kavárníka Ondřeje Kobzy se v Ústí nad Labem dobře zabydlel. Piano je v koridoru hlavního vlakového nádraží instalováno již téměř čtvrt roku, a za tu dobu se na něm vystřídalo více jak 1000 hráčů.

Jsou dny, kdy tóny nástroje na nádraží téměř neumlknou.

Nyní se u piana chystá druhá akce, která volně naváže na oficiální představení projektu v Ústí. Půjde o koncert amatérských i profesionálních hráčů, kteří se v nezvyklém prostředí vlakového nádraží představí ústecké veřejnosti. „Vyzval jsem hráče na piano z řad obyvatel Ústí nad Labem a okolí, aby svůj talent předvedli spoluobčanům“, říká organizátor koncertu Václav Pištora z iniciativy Ústí BEZ hazardu. „Ústečané budou mít možnost shlédnout koncert pěti odvážlivců, někteří z nich si na akci přivedou pěvecký či hudební doprovod,“ doplňuje.

Koncert se uskuteční v úterý dne 27.5. od 18 hodin na hlavním vlakovém nádraží na již známém místě pod peróny. „Nástroj jsem nechal na akci připravit, aby hráči měli co nejlepší podmínky pro hru. Nechal jsem vyměnit tři struny, které nevydržely nápor lidí, kteří k pianu usedají, a nástroj bude před koncertem naladěn ladičem,“ říká Václav Pištora. Na opravu se z části složila ústecká veřejnost.

„Někteří z hráčů jsou na začátku své hudební kariéry, chystají se vydat svou první desku. Tímto koncertem chci proto zpropagovat nové ústecké talenty a pomoci jim na začátku trnité cesty“, uzavírá Václav Pištora.

Na koncertu vystoupí například vyučený 20ti letý cukrář Martin Husák, který se dle svých slov věnuje hře na klavír od svých 13ti let a dnes spolupracuje se špičkovými profesionálními hráči na piano.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*