Univerzita pořádá první ročník Běhu kampusem

Běh kampusem. Zdroj: Univerzita Jana Evangelisty Pukrkyně v Ústí nad Labem
  •  

Rádi běháte? Tak si nenechte ujít akci ústecké univerzity. Ta pořádá 17. října 1. ročník Běhu kampusem. Akce zaměřená na podporu zdravého životního stylu Ústečanů zavede účastníky závodu přímo do univerzitního kampusu.

„Místo konání závodu v kampusu jsme nezvolili náhodou,“ vysvětluje rektor Martin Balej, „naším cílem je zajímavou a prospěšnou formou zvýšit povědomost místních obyvatel o naší univerzitě.“

Ústecká univerzita novým během posílá městu vzkaz, že je jeho součástí a chce být prospěšná i nad rámec svého základního poslání, tj. vzdělávání a rozvoje vědy a umění. „Usiluji o to, aby se univerzita stala místem sbližování lidí, místem osvěty a pomoci, místem kvalitní zábavy a realizace volného času. Běh kampusem je jednou z těchto aktivit,“ dodává k prvnímu ročníku běhu Balej.

Běh kampusem je ze strany vedení města podporován konkrétními činy. Za ústecký magistrát je době běhu přihlášena štafeta i jednotlivci. Na zahájení hlavního běhu je přijde podpořit sama primátorka Věra Nechybová.

Trať závodu povede kolem nových univerzitních budov, krásných aul, vědecké knihovny, ale také skrz zbývající část brownfieldu, který vysoká škola převzala po přesunu Masarykovy nemocnice na Bukov. Závodníci tak budou moci důkladně a v potu tváře poznat univerzitní kampus, který roste a je stále budován uprostřed našeho krajského města.

Na www.behkampusem.cz naleznou zájemci o účast v závodě veškeré informace o běhu jednotlivců i štafet, stejně jako videozáznam průběhu trati a osobní pozvánku rektora. Startuje se na adrese Pasteurova 1 přesně v 10:00 h.

Zveme všechny Ústečany, aby si přišli zaběhat do zajímavého netradičního prostředí. Jistě je potěší pozitivní atmosféra a moderní zázemí kampusu a z běžecké trati kolem našich fakult si odnesou velmi dobrý sportovní zážitek.

Přihlaste se včas, registrace končí v pátek 16. října ve 24:00 hodin.

behkampusem_small


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*