Činoherní studio předvede Hrůzu v Brně

Foto: ČS/M. Rosendorf
  •  

Ústecké Činoherní studio v pátek 23. října uvede světovou premiéru hry Hrůza v Brně od Arnošta Goldfama.

Popisuje příběh dvou brněnských policistů Jari a Rudy, kteří už jsou notně omlácení léty služby Jedné noci konečně dostanou svou šanci. Řeší rušení nočního klidu a v domě najdou mrtvolu. Šéf mordparty kapitán Hrůza rozjíždí vyšetřování. A tím odpálí ohňostroj stále absurdnějších situací, ve kterých figurují nejen oni dva s Hrůzou, ale i policejní technik Rabeš a soudní lékařka Joštová. Rozjíždí se cesta z Brna do Spojených států a pak až na samou hranici reality.

Hra se od běžných komedií liší dvěma věcmi. Jednak jsou dialogy policajtů Jari a Rudy napsány ve svérázném brněnském hantecu, který autor mistrně ovládá. A jednak je toto představení mírně řečeno nekorektní. Přináší na jeviště nepříliš častou kombinaci přímočarého humoru s prvky hororu.

Režie hry se ujal Zdeněk Jiráský, jehož filmový hraný debut Poupata získal cenu Filmové nadace RWE & Barrandov Studio za scénář a v roce 2012 čtyři České lvy včetně ceny za režii. V rolích policajtů Jari a Rudy uvidíte Jiřího Maryška a Dana Dittricha.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*