Nového ředitele má mít zoo od ledna

Zoo Ústí nad Labem
  •  

Ústečtí radní chtějí v pátek vyhlásit výběrové řízení na nového ředitele zoologické zahrady.

Jiřího Bálka, která zahradu vedl posledních sedm měsíců, odvolali před několika dny. Na dnešní tiskové konferenci odmítli, že by jejich rozhodnutí bylo politické nebo že by hlavním důvodem k odvolání byla petice části nespokojených zaměstnanců. „Netvrdíme, že Jiří Bálek za sebou nemá i řadu dobrých rozhodnutí. Ale selhal manažersky. Nekomunikoval a nezvládal řešit personální problémy,“ uvedla primátorka Věra Nechybová.

Podle radních kontrola odhalila dva případy špatných výběrových řízení, 14 případů, kdy chyběly objednávky, nebo nájemní smlouvu s provozovatelkou, které neměla na činnost živnostenské oprávnění. „Hlavní důvod odvolání bylo to, jak to tam vypadá a jaký tam byl bordel. Byly chyby v účetnictví a v zadávání veřejných zakázek,“ dodal náměstek primátora Jiří Madar.

Bálek po svém odvolání krok radních označil za politický. Tvrdí, že zastavil toky peněz ze zahrady. „Ke kontrole jsem se neměl možnost vyjádřit,“ uvedl. Postavila se za něho i část opozice.

Do konce roku zahradu dočasně vede Bořek Voráč, ale radní chtějí najít stálého odborníka, který zahradu zmodernizuje a zatraktivní. „V čele zahrady musí stát nezpochybnitelný manažer, dobrý hospodář a motivátor,“ prohlásila primátorka Nechybová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*