FOTO: Ústecká Grand Prix Northbohemia přivítala 350 soutěžících

Akce zaznamenala velký zájem soutěžících. Foto: Josef Rajchert
  •  

Ústecká, 47. Grand Prix Northbohemia 2015, zaznamenala opět velký zájem soutěžících z celé republiky a také účast zahraničních závodníků. I přes velký převis nabídky soutěží v tomto termínu, zejména Austria Open WKF v Salzburgu 17. října a ostatní akce, v měsíci říjnu a listopadu, se prezentovalo na 350 soutěžících z 50 klubů, Slovenska a Dánska.

„Z minulosti jsme zvyklí na velkou účast až 500 závodníků, ale tentokráte jsme byli raději spokojeni s časovým harmonogramem, který nám umožnil ukončit soutěž před 18 hodinou. Stalo se nám také, že jsme rozhodovali na tatami až do půl jedné v noci“, oddechl si soutěž řídící, hlavní rozhodčí, Jaroslav Nekola z ČSKe a dodal „ ústecké karate, v režii SKR Sport Union, má vždy perfektní organizaci a spád“. Na programu byly bojové sestavy kata a po té, se slavnostním zahájením, souboje kumite.

„Kumite je dravé a napínavé, to mám rád“, nechal se slyšet, za vedení města Ústí nad Labem přítomný náměstek primátorky, Jiří Madar a dodal „Excelentní byl ale zahajovací ceremoniál s nástupem závodníků, který mne naprosto uchvátil. Ta organizovanost 350 závodníků, vybíhajících na soutěžní plochu, byla úžasná“. Turnaj obsahoval na 14 kategorií kata a 46 kategorií kumite

V bojových sestavách se prosadili zejména reprezentanti České republiky, kteří účast na tomto turnaji měli povinnou v rámci přípravy na MS. Nejúspěšnější ženou byla v seniorkách Simona Forstová(Taro kan Brno) a v mužích Šimon Branda(Karate klub Ústí nad Labem). Oba dva startovali za vítěznou reprezentaci ČR. Druhým nejúspěšnějším, celkem turnaje byl klub SKK Liberec (8-7-10)a na třetí pozici se usadil domácí SKR SPORT UNION(4 -7-10).

Z domácích závodníků se, v 21členném poli, dokázal mezi nejmladšími závodníky v kata do 9 let prosadit bronzem Adam Šmejkal. Z dalších výsledků jsme vybrali: 1. místa kata tým juniorů Drábek/Jakoubek/Podrábský, Laura Husáková kumite st. ž. -42kg, Dan Drábek kumite dor. -52kg, Kristián Hnízdil kumite dor. -57kg. 2. místa Matěj Pavel kumite ml. ž. -30kg, Ondřej Koriťák kumite st. ž. -60kg, Tereza Chobotová kumite st. ž. -50kg, Petr Podrábský kumite dor. -52kg, Veronika Konášová kumite dor. -47kg, Kateřina Procházková kumite dor. -54kg, Simona Kaliničenková kumite žen +60kg. S třetími místy odcházeli Adam Šmejkal ml. ž. kata, Laura Husáková st. ž. kata, Petr Podrábský dor. kata, Eliška Donátová kumite ml. ž. – 35kg, Martin Drábek kumite st. ž. -39kg, Michal Jakoubek kumite dor. -52kg, Matěj Škultéty kumite jun. -61kg, Dominik Nechyba kumite jun+76kg, Miloš Holub kumite jun. +76kg a Pavel Musil kumite muži U 21 – 68kg.

„Podali jsme v kumite standardně dobré výkony, chválím zejména Kristiána Hnízdila za bojovný přístup k zápasům a navíc za dbání pokynů kouče“, vyhodnotil jednoho z nejúspěšnějších reprezentantů klubu na této soutěži, trenér kumite Nechyba. „S pochvalou musíme mířit i do řad dorostenců, kde Drábek, Podrábský a Jakoubek obsadili nejen všechna medailová místa ve své kategorii kumite, ale navíc ještě bodovali v kata jednotlivců i týmů“, doplnil komentář ústecký šéftrenér Rajchert, který tentokráte opět držel taktovku celé soutěže a uzavřel informace o soutěži poděkováním magistrátu města Ústí nad Labem a Krajskému úřadu Ústeckého kraje za podporu.

Karate (2) Karate (3) Karate (4)

Josef Rajchert


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*