Policisté přeťali pervitinové chapadlo

Zabavené drogy. Foto: PČR
  •  

Policie rozbila drogový gang, který v Ústí nad Labem vyráběl pervitin a pak ho prodával ve třech okresech.

Při zásahu policisté pozatýkali šestnáct lidí české národnosti. Pět z nich jsou ženy, pětice obviněných skončila ve vazbě. „Zásah byl výjimečný svým rozsahem i množstvím zadržených věcí. Rozbili jsme organizovanou skupinu,“ uvedl náměstek krajského ředitele Zdeněk Dvořák. Dodal, že do akce bylo nasazeno 120 policistů, včetně členů zásahových jednotek ze tří krajů. Ti udeřili v jednu chvíli , aby prohledali 17 bytů. Obviněným hrozí až deset let vězení.

První poznatky o skupině získali policisté z Děčína, kdy se začali zabývat distribucí pervitinu v České Kamenici. „Zjistili jsme, že stopa vede do Ústí. Pro drogy si sem dealeři jezdili třikrát denně,“ uvedl jeden z děčínských kriminalistů. Pak případ převzala krajská kriminálka a policisté začali postupně rozkrývat celou síť.

Zjistili, že hlavou gangu je sedmatřicetiletý muž z Ústí, který se svým pomocníkem drogy vyráběl z léků dovezených z Polska. Při zásahu policisté zabavili 80 gramů pervitinu, čtyři kilogramy marihuany a tři barely roztoku na první fázi výroby drogy.

drogy2

Odhadují, že skupina vyrobila několik kilo pervitinu. Gram se prodává za tisíc korun. „Peníze použili na nákup surovin nebo je prohráli na automatech,“ uvedli kriminalisté.

Rozprášení gangu je výsledkem práce speciálního Toxi týmu. V Ústeckém kraji je do něho zapojeno 53 kriminalistů. Počet případů, které se jim daří odhalovat, je podle Dvořáka stále vyšší.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*