Na mládežnický sport kraj posílá 15 milionů

  •  

Ústecký kraj chce být partnerem mladých sportovců. Dnes podepsal smlouvy s osmi sportovními kluby a rozdělil jim 15 milionů korun.

Ústecký kraj se hlásí k podpoře přípravy mládeže u sportovních klubů hrajících nejvyšší soutěže ve svých kategoriích. Pro letošní rok schválilo zastupitelstvo 5 milionů korun, dalších deset přibylo z rozdělení výsledku hospodaření za loňský rok. Tento projekt zajistí stabilizaci mládežnického sportovního prostředí v regionu, zapojení velkého množství mladých sportovců a dlouhodobou koncepční práci s mládeží v hlavních sportovních odvětvích.

„Vážím si toho, že tento nový projekt našel podporu v celém zastupitelstvu. Z prostředků kraje nelze podporovat profesionální týmy, ale rádi se budeme podílet na přípravě mládeže, z které mohou vyrůst budoucí reprezentanti,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček. Náměstkyně Jana Vaňhová, která má mimo jiné v gesci sport, doplnila, že sport patří mezi důležité faktory prevence sociálně patologických jevů, jako jsou závislosti a kriminalita.

Zástupci klubů zmínily, že přiznaná částka činí velkou část z jejich rozpočtu na práci s mládeží a významně tak pomůže se zvýšením kvality a rozšířením oblasti působnosti klubů. Smlouvy s hejtmanem Bubeníčkem podepisovali za Basketbalový klub Ústí nad Labem Jan Šedivý, Miroslav Chrastný za BK Děčín, Kateřina Poláková za Dámský házenkářský klub Baník Most, František Hrdlička za FK Teplice, Ondřej Landa za Handbal klub Město Lovosice (Asociace sportovních klubů Lovosice), Kamil Havelka za HC Verva Litvínov, Stanislav Mikšovic za Piráty Chomutov a za SK Volejbal Ústí nad Labem Miroslav Přikryl.

DOTACE
Dámský házenkářský klub Baník Most –  1 153 845 Kč
Asociace sportovních klubů Lovosice (HK ASA Město Lovosice) –  1 153 845 Kč
FK TEPLICE a.s. –  2 307 693 Kč
BASKETBALOVÝ KLUB ÚSTÍ N.L., a.s. – 1 153 845 Kč
SK VOLEJBAL Ústí nad Labem – 1 153 845 Kč
Basketbalový klub Děčín, o.s. – 1 153 845 Kč
Piráti Chomutov a.s. – 3 461 541 Kč
HC Litvínov, o.s. – 3 461 541 Kč

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*