FOTO: Na ZŠ Stříbrnická byla dánská návštěva

Zdroj: ZŠ Stříbrnická
  •  

Tento měsíc se uskutečnil další výměnný program mezi naší školou ZŠ Stříbrnická a školou z Fjerritslev v Dánsku. Dne 19. října jsme na vlakovém nádraží přivítali 24 dánských studentů a tři učitele. Vybraní žáci devátých ročníků byli natěšení, protože po měsících dopisování a komunikace přes Facebook, se mohli se svými kamarády konečně osobně poznat a odvézt si je do svých rodin.

Program byl velice nabitý a během dvou dnů jsme toho stihli opravdu hodně. První den jsme je provedli naším hlavním městem, kde studenti ve smíšených skupinách pořizovali vtipné fotografie památek, které následující den ve škole zpracovali do krátkých videí. Druhý den studenti také provedli své dánské kamarády po naší škole a navštívili některé vyučovací hodiny.

Především ale jsme společně vytvořili Dánskou zeď: svými otisky rukou a dánskými motivy jsme spreji pomalovali jednu bílou zeď ve vestibulu školy. Odpoledne měly děti volno a vzaly svou návštěvu na prohlídku města Ústí nad Labem, na nákupy nebo ke kadeřnici. Večer jsme se společně sešli ve školní jídelně. Rodiče zajistili výborné občerstvení. Žáci promítli svá krátká videa a také jsme zhlédli prezentace dánských studentů o České republice.

S dánskými studenty jsme se rozloučili ve čtvrtek 22. října, kdy jsme jim zamávali na hlavním nádraží. Už teď se nemůžeme dočkat dalšího setkání, které proběhne v červnu 2016 v Dánsku. Naši žáci měli možnost si procvičit svou angličtinu v běžných situacích, což je cenná zkušenost. Také se stali na pár dní hostiteli a někteří navázali přátelství, které jim, doufejme, dlouho vydrží.

ZŠ Stříbrnická (1) ZŠ Stříbrnická (2) ZŠ Stříbrnická (3) ZŠ Stříbrnická (4)

ZŠ Stříbrnická

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*