FOTO: Nepřehlédnutelná stopa ústecké univerzity na Designbloku 2015

  •  

Na letošním Designbloku, jedné z největších přehlídek designu a módy ve střední Evropě, opět zabodovala Fakulta umění a designu ústecké univerzity.

Rozsáhlá přehlídka byla letos situována do prostoru Průmyslového paláce v Praze – Holešovicích. Mezinárodní porota složená z šéfredaktorů českých médií a zahraničních novinářů vyhlásila 22. října nominace a posléze během slavnostního podvečerního ceremoniálu i vítěze kategorií Cen šéfredaktorů. Reprezentanti a absolventi ústecké fakulty byli nominováni hned ve třech kategoriích: Nejlepší školní prezentace, Nejlepší prototyp designéra a Mimořádný počin mimo kategorie.

Cenu šéfredaktorů za Nejlepší prototyp designéra získala dvojice Markéta Držmíšková (absolventka ateliéru Designu keramiky) a Petr Hák (student doktorského oboru Vizuální komunikace). Cenu šéfredaktorů za Mimořádný počin mimo kategorie získal projekt Art House kurátorky Lenky Lindaurové, na kterém participoval pedagog Fakulty umění a designu UJEP Richard Loskot. Expozice FUD UJEP získala zároveň 2. místo v kategorii nejlepší školní prezentace.

Jan C. Löbl a FUD UJEP Jan C. Löbl c FUD UJEP Jan C. Löbl d FUD UJEP Jan C. Löbl e FUD UJEP Jiří Bartoš a FUD UJEP Jiří Bartoš b FUD UJEP Jiří Bartoš c FUD UJEP Markéta Držmíšková a FUD UJEP Markéta Držmíšková b FUD UJEP


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*