Festival Kult zakončí Cirk La Putyka

Foto: Cirk La Putyka
  •  

Divadelní festival Kult zakončí v jednom z nejvýznamnějších dnů české historie vystoupení Cirku La Putyka. Jedno z nejoriginálnějších českých divadel přiveze do Ústí představení Dolls. Hraje se v ústeckém Divadle opery a baletu 17. listopadu od 19:00 hodin a vstupné je od 390 do 600 korun.

V dětství je naším nejlepším kamarádem panenka, plyšový medvídek, vojáček. Je klíčem do světa fantazie, oporou, když nám není dobře. Hračka je jediná, která nám opravdu rozumí, cestuje s námi po celém světě, je naší zpovědnicí. Skrze panenku se můžeme podívat do historie, kdy jí člověk přisuzoval nadpřirozené schopnosti a byla spojnicí mezi ním a přírodou.

Projekt navazuje na tradici loutkářského rodu Matěje Kopeckého (režie a scénografie) a hledá nové cesty manipulace s předmětem, vztah nového cirkusu a loutky, svobody a omezení, reality a iluze. Vznikal v rámci několika laboratoří, z nichž čerpal témata vztahů a hravosti. Herci se inspirovali lidmi, kteří se věnují rituálům, pracují se zvířaty, hrají loutkové divadlo, na řadu ale přišly také moderní technologie a film. Jde o multižánrové mezinárodní hledání nového tvaru v současném umění.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*