Hrozivou ulici Na Nivách si nikdo nepřeje

  •  

Stavební úřad vyzval majitele domů v ulici Na Nivách, aby do týdne písemně sdělil, jakým způsobem zajistí zničené objekty v ulici.

Kontrola, které se zúčastnili zástupci magistrátu, centrální radnice a strážníků, zjistila, že tato část města je v katastrofálním stavu. „Nechceme, aby některé části města vypadaly jako po bombardování a tím hyzdily celkový vzhled jednotlivých obvodů. Nemůžeme připustit, aby tyto zdevastované domy pak mohly posloužit pouze jako kulisy pro natáčení válečných filmů. To si naši občané rozhodně nezaslouží,“ konstatovala primátorka Věra Nechybová.

Z domů neustále opadává zdivo, vnikají do nich bezdomovci, narkomani a sběrači kovů. Městská policie každoročně zasahuje při incidentech spojených s úrazy nezvaných návštěvníků. „Není nijak výjimečné, že propadnou stropem a přivodí si vážné zranění,“ uvedl zástupce ředitele strážníků Jan Novotný. Podle radní pro bezpečnost Yvety Tomkové ale strážníci nejsou ve městě od toho, aby hlídali majetek soukromých osob, které se o něj nestarají.

Objekty patřily v minulosti centrální radnici, která je i chtěla zbourat. Před více než deseti lety je prodala kontroverznímu podnikateli Janu Davidu Horskymu. Ten je nikdy neopravil. Protože zemřel, domy patří jeho dědicovi.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*