Rozpočet je připravený, má být vyrovnaný

  •  

V roce 2016 by si Ústí nad Labem nemělo brát žádný úvěr.

Vyplývá to z návrhu rozpočtu, který připravilo vedení města. Podle mluvčí magistrátu Jitky Stuchlíkové je koncipovaný jako vyrovnaný. “Při sestavování rozpočtu na rok 2016 se podařilo o více než padesát procent zvýšit rezervu finančního odboru magistrátu. Tato rezerva je připravena pro případ nezbytné úhrady nenadálých výdajů,“ uvedla Stuchlíková. Městu totiž vážně hrozí sankce za nepovedené projekty placené z evropských dotací. Rozpočet musí schválit zastupitelé.

Návrh rozpočtu počítá s tříprocentním růstem mezd úředníků. Více peněz půjde na městkou policii, která přijde dalších 20 strážníků. Město dá i vyšší dotaci dopravnímu podniku. Peníze mají jít na zvýšení platů řidičů.

Součástí rozpočtu je podpora kultury a umění – a to jak profesionálních scén, tedy Severočeského divadla a Činoherního studia, tak širokého spektra akcí kulturního kalendáře či grantů pro další zajímavé projekty. Počítá i s tisícikorunovými šeky na sportování mládeže a podporou preferovaných sportů, mezi které je nově zařazený florbal.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*