Ustí Beats představí lokální kapely

  •  

Pátek 13. listopadu bude patřit oblíbené a zavedené přehlídce lokálních hudebních talentů – Ústí Beats. Vstupné, jako vždy, činí 50 korun a začátek bude v 19:00 hodin.

Akce vznikla v lednu 2013 a o dva roky později se v Čajovně U Vysmáté žáby dočká svého jedenáctého pokračování. Na stejném místě a ve stejném čase se před dvěma lety ocitla akce poprvé. Důvodem bylo její přestěhování z původního Café Alibi.

Nyní vandrujeme znova, neboť dříve zavedená pivnice „U Vlka“ je právě rekonstruována. Těšte se na několik písničkářů (Johnny Kokos & jeho Bohemix; Petr Filípek), z nichž největším tahákem by mohl být Pokáč – tzv. „Babica českého folku aneb 10% Xindl X“. Textař a občasný spoluhráč hvězdy české pop-music, Václava „Voxela“ Lebedy, vystoupil (3x!) na Útulek Festu 2015 a tak bylo jeho další angažmá v Ústí nasnadě…

Žábu rozezní také dvě „plnotučné“ kapely: Hectic – čerstvá ústecká formace s rap-metalem (nu metalem) v jeho nejlepší podobě ovlivněná kapelami jako Limp Bizkit, Hed pe, Cocotte Minute, MGK, Rage Against The Machine. Klasickou nástrojovou sestavu (bicí, basa, kytara) „tuní“ i DJ s gramofony! A co by to bylo za collegiální akci bez německé účasti? – Až z „dalekého“ Berlína k nám tedy přijedou Stumbling District.

Čtyři mladí muzikanti, jejichž věkový průměr činí 18 let, hrají hard rock jako za starých dobrých časů. V létě 2015 vydali své první album „Earthquke Hazard“ a po menší hrací pauze, která je způsobena tím, že jejich zpěvák Kjell Pommerening momentálně působí v Ústí jako dobrovolník, se vrací zpět na jeviště… (aby v sobotu 14. 11. zahráli také Řehlovicím na 17. Kulturním brunchi).


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*