Kapka naděje dala nemocnici nový defibrilátor

  •  

Dětská klinika Masarykovy nemocnice obdržela od Nadačního fondu Kapka naděje defibrilátor Bexen Cardio Reanibex, který je určen k monitorování srdce a léčbě srdeční arytmie u dětských pacientů.

Přístroj v hodnotě 300 tisíc korun do Ústí přivezla zakladatelka a prezidentka fondu Vendula Pizingerová. Defibrilátor je určený jak pro děti, tak pro dospělé pacienty. „Je to přístroj, který řeší poruchy srdečního rytmu a je specifický tím, že je určen i pro ty nejnižší věkové kategorie dětí. Nový defibrilátor bude umístěný na jednotce intenzivní péče a bude jezdit s dětmi na různá vyšetření. Přístroj slouží zároveň jako monitor, který hlídá srdeční arytmii. V případě, že je potřeba dát pacientovi impuls, tak přístroj na něj upozorní a mi ho provedeme,“ řekl lékař jednotky intenzivní péče dětské kliniky Antonín Gabera.

Defibrilátor Bexen Cardio Reanibex zakoupil Nadační fond Kapka naděje z výtěžku sbírky Starým mobilem k záchraně života, kdy po celé léto na sběrných místech nejen ústecké Masarykovy nemocnice odevzdávali pacienti, návštěvy i zaměstnanci vyřazené mobilní telefony. Během celého projektu se podařilo nashromáždit 84 vysloužilých mobilních telefonů. „S Vendulou Pizingerovou spolupracujeme již delší dobu a jsme rádi, že můžeme podporovat projekty i mimo poslání naší společnosti, což je ochrana životního prostředí a recyklace elektrických spotřebičů. Pomáháme tak lidem, kteří to potřebují a především dětem,“ řekl Karel Krejsa z Asekolu.

Zbylé finanční prostředky nutné k zakoupení přístroje doplnil Nadační fond Kapka naděje z výtěžku 14. ročníku benefičního koncertu, který se konal tento rok v červnu.

Vendula Pizingerová kromě přístroje na dětskou kliniku ústecké Masarykovy nemocnice přivezla dárky a zavítala mezi malé pacienty. Od roku 2009 Nadační fond Kapka naděje ústecké Masarykově nemocnici věnoval dary za 2,988 milionu korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*