Dům kultury potřebuje opravu

  •  

Vedení Kulturního střediska města Ústí nad Labem a ústečtí radní se snaží najít peníze, za které by se dala dokončit oprava ústeckého kulturního domu.

Ten v minulých letech velkou rekonstrukcí prošel, ale poslední etapa se neuskutečnila. Ačkoli ústecký kulturák z venku vypadá jako nově opravený, jeho pro veřejnost a kulturní akce nejdůležitější část je několik desetiletí stará. Rekonstrukce se totiž nedotkla předních prostor objektu, tedy míst, kde je hlavní taneční sál, kinosál, šatny a další prostory.

Na jeho stavu je to podle ředitele Ivana Dostála velmi znát. „Snažíme se vše udržet provozuschopné, ale problém máme třeba s regulací vytápění, která není možná. Tak máme na výběr ze dvou možností. Buď topení nezapnout a pak je zima, nebo zapnout a pak je lidem horko a musíme se snažit nějak větrat,“ vysvětlil. Podle něho tento handicap komplikuje i možnost některé prostory komerčně pronajímat, a vydělat tak více peněz na provoz.

Kulturní středisko již první investici chystá. Týkat by se měla hlavního tanečního sálu, konkrétně jeho podlahy. Nyní běží výběrové řízení na firmu, která by měla v sále zbrousit parkety, opatřit je několikanásobným nátěrem.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*