David Deyl měl koncert pro malé pacienty

Foto: KZ/P. Souchůrek
  •  

Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem uspořádala Adventní koncert zpěváka Davida Deyla a pěveckého sboru Koťata.

Před samotným koncertem zavítal zpěvák na dětskou kliniku a dětskou chirurgii ústecké Masarykovy nemocnice, kde navštívil malé pacienty, kterým předal dárky a dětem podepisoval své fotografie.

„Malým pacientům jsem věnoval plyšáky, které jsem dostával během mých koncertů a vystoupení. Jelikož už nejsem zpěvák pro teenagery, tak mi přišlo dobré je darovat. Byl jsem oslovený, jestli bych nechtěl zazpívat v ústecké nemocnici, tak jsem přinesl plyšáky. Moji fanoušci tak udělali radost nejen mě, ale i dalším lidem,“ řekl zpěvák David Deyl.

V rámci Adventního koncertu vystoupily také děti ze Střední školy obchodu, řemesel, služeb a Základní školy Ústí nad Labem. V atriu ústecké nemocnice zároveň probíhal prodej perníčků a vánočních dekorací. Adventní koncert navodil nejen sváteční atmosféru přicházejících Vánoc, ale byl také poděkováním Kiwanis Klubu Ústí nad Labem, který do ústecké Masarykovy nemocnice dodává látkové panenky, které pomáhají hospitalizovaným dětem překonat během pobytu v nemocnici pocit strachu a osamění v neznámém prostředí. Lékaři zároveň využívají Kiwanis panenku ke komunikaci s dětmi při vysvětlení léčebných procedur, které malí pacienti podstupují.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*