Trmický zastupitel stojí před soudem kvůli drogám

  •  

Před ústeckým soudem začalo jednání s trojicí bratranců obžalovanou kvůli mezinárodnímu obchodování s drogami.

Mezi obžalovanými je i trmický zastupitel Marcel Cichý a jeho dva příbuzní Ladislav Cichy a Pavel Kišš. Protože je státní zástupce obžaloval kvůli mezinárodnímu obchodu v organizované skupině, hrozí jim až 18 let vězení.

cichy1

Vinu popírají, Kišš se jen doznal, že pěstoval a v Čechách prodával marihuanu. Ovšem údajný obchod se Slováky, které podle obžaloby kontaktovat Marcel Cichý, se podle nich nikdy neuskutečnil. Stejně tak i obchod s pervitinem. Další lidé v celé kauze stojí před soudem na Slovensku. Vypovídat by měli v lednu prostřednictvím telemostu, pokud se ho do té doby podaří zajistit.

Státní zástupkyně tvrdí, že skupina měla skoro tři kilogramy marihuany Slovákům předat na parkovišti u ústeckého Obi. To ale všichni popřeli. Marcel Cichý odmítl dnes vypovídat. „Konopí jsem nikdy neviděl,“ řekl v přípravném řízení.

Pavel Kišš ale doznal, že do bytu k Ladislavu Cichymu, kde byl i Marcel Cichý, marihuanu donesl. Ale pak ji zase odnesl a rozprodal sám. Ladislav Cichy to potvrdil, prý ale zařídil, aby žádný obchod neproběhl. Navíc tvrdí, že se skupinou Slováků jednal jen kvůli náhradním dílům na auto.

Jednání má pokračovat v lednu. Soud bude přehrávat odposlechy a provádět další důkazy. Marcel Cichý je stíhaný na svobodě, zbylí dva obžalovaní jsou ve vazbě.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*