Trmice se neshodly s vedením lihovaru

  •  

Město Trmice předložilo čtrnáct námitek na deseti stranách při jednání o změně územního rozhodnutí na stavbu lihovaru.

Radnice tvrdí, že ke kroku musela přistoupit poté, co vlastník lihovaru, společnost Liberta Energy , nepodepsal připravovanou smlouvu o spolupráci s městem Trmice. Ta měla veškeré problémy řešit.

„Na smlouvě jsme se zástupci Liberta Energy. pracovali zhruba rok. Její finální verzi 7. prosince schválilo zastupitelstvo města, následně jsem ji podepsala, ale vedení Liberta Energy nikoli,“ řekla trmická starostka Jana Oubrechtová. Smlouva řešila veškeré požadavky zastupitelstva města vycházející z názoru odborníků. Umožnila by společnosti Liberta Energy závod přestavět a spustit zkušební provoz. A zároveň chránila zájmy trmických obyvatel.

Námitky města Trmice jsou rozvedeny na deseti stranách. Na mimořádném zasedání je schválila rada města. Týkají se problematiky hluku, zápachu a jeho měření a oblasti dopravy. „Chceme odlehčit dopravě v ulicích Edisonova a Ke Dráze. V případě spuštění lihovaru by zde prudce narostla těžká nákladní doprava, na kterou nejsou tyto komunikace konstruované,“ uvedla starostka Oubrechtová.

Představitelé radnice chtějí s Liberta Energy dál jednat a dohodu podepsat.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*