Půlmaraton se zaměří na běžce z Asie

  •  

Ocenění pojmem rodinné stříbro Ústeckého kraje si po pěti letech konání získala úspěšná sportovní akce s oficiálním názvem Matonni 1/2Maraton Ústí nad Labem.

„Akci jsme vyhodnotili jako natolik významnou, že pro příští rok počítáme s její finanční podporou,“ sdělil viditelně potěšenému předsedovi organizačního výboru běžecké ligy RunCzech Carlo Capalbovi náměstek hejtmana Stanislav Rybák. Pozitivní přístup kraje ke sportovní akci dokládá i záštita hejtmana Oldřicha Bubeníčka pro nacházející ročník.

„Pro nadcházející ročník připravujeme několik novinek,“ slibil Carlo Capalbo. Stálý zůstane loni osvědčený sobotní termín, pro rok 2016 s datem 17. září. Sportovci se mohou těšit na navýšení kapacity nejen půlmaratonového běhu, ale především tolik oblíbeného rodinného běhu.

Už dnes, po čtrnácti dnech od zahájení registrací, je již 35 procent čísel vyprodáno. Capalbo dodal, že pro nadcházející období se zaměřují na asijské státy a chtěli by také do Ústí nad Labem přivézt běžce z Číny a Japonska, kterým má celý region na severu Čech co nabídnout i v jiných směrech.

Úspěšnost podzimního běžeckého svátku doložili organizátoři statistickou prezentací letošního ročníku. Z celkových 3300 účastníků bylo téměř 250 zahraničních běžců, o ústecké akci bylo prezentováno na 2060 článků a vedle tradičních evropských destinací sledovali přenos diváci v Keni, Mexiku, Spojených státech nebo třeba v Austrálii. Ekonomický přínos půlmaratonu pro Ústí nad Labem vyčíslili nezávislí analytici na 21 milionů korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*