Bezplatné parkování pod skálou se zkrátí

Foto: MSUL
  •  

V parkovacím domě pod Mariánskou skálou budou moci řidiči od února zdarma parkovat jen jednu hodiny.

Radní se rozhodli, že dosavadní praxi, kdy nemuseli řidiči platit za tříhodinové stání, změní. Město totiž na parkoviště výrazně doplácí. Obsluha prý zaznamenala mnoho případů, kdy řidiči systém zneužívali. Po třech hodinách se k zaparkovanému autu vrátili, vyjeli, udělali kolečko a zase na tři hodiny parkovali zdarma. Hodina parkování zde v současné době stojí pět korun, nejméně v centru města.

„Zkrácení bezplatného stání v garážích pod Mariánskou skálou je prvním krokem komplexnější aktualizace parkování v Ústí nad Labem. Touto aktualizací se bude zabývat příští rada města,“ řekl náměstek Pavel Dufek.

Podle primátorky Věry Nechybové má být cílem zklidnit dopravu v centru města, kde je velký nedostatek míst. „Nic bližšího zatím nedokážeme říci,“ uvedla. Slíbila, že radní budou veřejnost informovat.

Městské služby podle radních vyberou na parkovném zhruba čtyři miliony korun ročně. To je oproti jiným městům a počtu placených míst velmi málo. Jasně z toho plyne, že mnozí řidiči v centru Ústí za parkování neplatí.


  •  

1 komentář z Bezplatné parkování pod skálou se zkrátí

  1. Dobrý den
    pracuji Mírovém náměstí v prodejně sáčky do vysavačů.Pracuji zde jen od po-pa na 4hodiny.A jen ráno.Chtěla jsem se optat??kolik by mi vyšlo parkovné na celý rok???Respektivě mé šéfy.
    S pozdravem Medunová Jana

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*