Rychta chystá oslavu kulatin, přestože je v Ústí už 12 let

  •  

Podzim ústecké restaurace s minipivovarem Na Rychtě je tradičně zasvěcený sezonním houbovým a zvěřinovým jídlům, jejichž recepty byste chtěliznát, pivním speciálům, ale zejména oslavám. Hned ta první se odehraje 27. září. U příležitosti Dne českého piva totiž připravili sládkové rychtářského minipivovaru výjimečné pivo žitný ALE. „Oslavte s námi speciální den tuzemského zlatavého moku ochutnávkou sklenky žitného svrchně kvašeného speciálu, který je vyrobený ze čtyř druhů sladů a je chmelený za studena a to už od 23. září,“ říká šéf Rychty Jiří Šťovíček.

Na čepu ale jsou i klasiky z dílny zdejších sládků jako je Mazel 12, Vojtěch 12, Ústecká desítka, Ústecká Malina 12, nebo citrusově vymazlená Rychtářka. „Nad celým pivovarem vládne zkušenou rukou sládek Pavel Rottenborn, člověk s mnohaletou zkušeností s vařením piv. Od otevření, v průměru každý rok vyrobíme asi 1000 hektolitrů piv, která nabízíme výhradně našim hostům,“ dodal ředitel oblíbeného podniku.

Za dobu své existence oblíbený ústecký minipivovar vyrobil desetitisíce hektolitrů chmelového zázraku a z restaurační kuchyně odešly tisíce pokrmů. Bilance je na místě. Rychta, která se poprvé otevřela 10. 10. 2010, totiž slaví narozeniny. Bude slavit kulatiny, přestože prostá matematika velí, že by měly být už dvanácté. „To je sice pravda, narozeniny slavíme s našimi hosty a partnery kolem 10. října. Bohužel v průběhu covidové pandemie jsme byli nuceni dvakrát oslavy odložit. Oslavíme je tedy s dvouletým zpožděním a budeme rádi, když je Ústečané oslaví s námi,“ vysvětlil Jiří Šťovíček. Dodal, že v rámci oslavy narozenin Rychtu podpoří i 4 minipivovary, jejichž produkci budou návštěvníci moci ochutnat na letní terase.

Jakmile dozní narozeninové slavení, chystá se Rychta na další z tradičních podzimních akcí a tou je oslava svátku svatého Martina. „Z gastronomického pohledu je vše průzračně jasně narýsované. Znovu připravíme 11. 11. naši křehkou a šťavnatou svatomartinskou husu se špekovým knedlíkem a domácím zelím. Je to sice kalorická bomba, ale i lidé, kteří celý rok drží diety, se na naši husu pravidelně vracejí,“ pochvaluje si šéfkuchař Jan Heřmánek. K huse se hodí svatomartinské víno, které v restauraci bude k mání, ale také úžasné rychtářské dvanáctistupňové svatomartinské pivo.

 

Pivovar Hotel Na Rychtě

Klášterní 75/9

400 01 Ústí nad Labem

Tel.: +420 475 213 138,

+420 475 205 018

E-mail: info@pivovarnarychte.cz

www.pivovarnarychte.cz


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*