Rychta chystá tradiční kulinářský zázrak: šťavnatou svatomartinskou husu a lokše s mákem a povidly

  •  

Podzim v ústecké restauraci s minipivovarem Na Rychtě se nese ve znamení narozenin podniku, nového menu, sezónních jídel i přípravy silvestrovských oslav. „Oslava narozenin byla super. Abychom maximálně potěšili naše hosty, nabízeli jsme vyjma báječných rychtářských piv i produkty pivovarů Nomád, Rýžovna, Falkenštejn nebo Ossegg. Vážíme si, že Ústečané mají už více než 12 let naše piva a pokrmy v oblibě, a věříme, že s námi zůstanou i nadále,“ říká šéf Rychty Jiří Šťovíček.

Aby tomu tak bylo, restaurace obměnila jídelní lístek a každý víkend se hosté mohou těšit na speciální nabídky jídel. „Naši kuchaři mají výtečné nápady a postupně připravují jídla, která jsou postavena na sezónních surovinách. Pro ty, kteří jídla vaří, je to zajímavá změna a možnost popustit uzdu fantazii a hosté mají možnost si vybrat z pestřejší nabídky,“ vysvětluje šéfkuchař Jan Heřmánek.

Rychtářská kuchyně se připravuje na tradiční podzimní hit, kterým je svatomartinská husa. „Sehnat letos husy bylo velmi složité a jejich cena dramaticky vyrostla. Takže ji restaurace promítnou i do ceny pokrmů. Bohužel bude drahá, ale doufám, že tuto pochoutku si naši hosté nenechají ujít,“ podotkl šéfkuchař. Speciální pochoutka bude v nabídce od 4. listopadu. „Připravíme polévku kaldoun, pečené husí stehno a lokše s mákem a povidly,“ dodal Jan Heřmánek. Stylově si k menu můžete dát svatomartinské rychtářské pivo a od 11. listopadu i svatomartinské víno.

Přestože konec roku se zdá být ještě celkem daleko, Rychta začala připravovat oslavy konce roku. „V současné době lidé už mohou rezervovat vstupenky na Silvestr 2022. Malé pohoštění, přípitek a živá hudba jsou samozřejmostí. Jsme rádi, že se po nechtěné covidové pauze vracíme k oblíbenému modelu,“ dodal šéfkuchař. Prodej vstupenek a více informací získáte u obsluhy restaurace.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*