Rychta instaluje další tanky. Nabídka piv i speciálů bude větší

  •  

Na širší nabídku pivních speciálů se mohou těšit návštěvníci ústecké restaurace s minipivovarem Na Rychtě. Oblíbený cíl milovníků zlatavého moku rozšiřuje technické vybavení. „V tancích pivo musí nějakou dobu zrát, což nás limitovalo. Ale právě instalujeme dalších šest tanků, takže můžeme nabídku rychtářských piv i speciálů podstatně obohatit a naši hosté si na nich už brzy budou moci pochutnat,“ řekl manažer restaurace Ladislav Malý.

Nové pivní tanky umožní sládkovi připravit i zcela nové druhy piv, které dosud neměli hosté v ústecké restauraci možnost ochutnat. Především prý půjde o pivní speciály. „Například o zejména v anglosaských zemích oblíbená vysoce chmelená pšeničná piva English Pale Ale nebo Indida Pale Ale s citrusovo-mangovou vůní, výrazné skoro až černé pivo typu stout, v jehož chuti jsou znatelné i tóny hořké čokolády, nebo nakyslé, lehké pšeničné Berlínské bílé pivo, které se podává ve skleničce na šampaňské a může být i s kapkou maliny,“ popisuje sládek Pavel Rottenborn druhy, které by mohla Rychta nabízet.

Největším pivním hitem ústeckého minipivovaru, po kterém se jen zapráší, je prý zelené kopřivové pivo. „Náš sládek jej připravuje na Velikonoce a velmi rychle ho vyčepujeme. Lidé si ho odnášejí dokonce i v pet láhvích,“ uvedl Jan Heřmánek, šéf rychtářské kuchyně, kterou s příchodem jara čeká obměna jídelníčku. „Vydatnější zimní jídla vystřídají lehčí a dobře stravitelné pokrmy, které se hodí k teplejším měsícům,“ vysvětlil šéfkuchař.

Po zimě je obměna jídelníčku logická. Lidské tělo potřebuje po vánočním hodování, které mu může dát pořádně zabrat, pročistit. „Existují potraviny, které s detoxikací organismu pomohou. Jsou lehce stravitelné a velmi chutné. Na vepřovou s knedlíkem a zelím nebo gulášek s bramboráčky ale lidé musí během detoxikace zapomenout,“ dodává Jan Heřmánek. Mezi vhodné suroviny, které se na očistu organismu hodí, patří řeřicha, citron, listová zelenina, zelí, artyčok, červená řepa, česnek, zázvor nebo zelený čaj.

Pivovar Hotel Na Rychtě

Klášterní 75/9

400 01 Ústí nad Labem

Tel.: +420 475 213 138,

+420 475 205 018

E-mail: info@pivovarnarychte.cz

www.pivovarnarychte.cz


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*