![Tajemství kuchyně zoo 2015](http://www.zitusti.cz/wp-content/uploads/2015/10/Tajemství-kuchyně-zoo-2015-678x381.jpg)
Milovníci adrenalinové kuchyně se v neděli odpoledne mohou těšit do ústecké zoo.
Ta kromě ukázek toho, čím se krmí zvířata a křtin ve spolupráci s Klubem cestovatelů pro odvážné návštěvníky připravila ukázku hmyzí kuchyně. Kuchař Pavel „Hany“ Hanák bude připravovat pochoutky z hmyzí říše – cvrčky s červenou paprikou a čerstvým koriandrem, velké moučné červy zophobasy s koriandrem a červenou paprikou, malé moučné červy v karamelu s pomerančovou šťávou a smažené šváby. To vše může ochutnat každý příchozí
Sobota i neděle bude také patřit oblíbené tradiční akci zubrnického skanzenu Podzim na vesnici. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet, jak se mlátilo obilí a jeho čištění na fukaru. Připravená je ukázka pečení v kachlovém sporáku, lámání, vochlování lnu a jeho spřádání na kolovrátku, vázání provazů, sušení ovoce v sušárně a výroba křížal.
Sobota
9:00, Zubrnice – Podzim na vesnici
9:50, Hlavní nádraží – Batůžek Činoherního studia
10:00, Muzeum – Strašidla v muzeu
17:00, Činoherní studio – Športniky: Gagarin
17:00, Zimní stadion – Slovan : Jihlava
18:00, Povrly – Kožich pro milenku
20:30, Národní dům – Retrodiskotéka
Neděle
9:00, Zubrnice – Podzim na vesnici
13:00, ZOO – Tajemství kuchyně zoo
16:00, DDM – Perníková chaloupka
Přidat komentář