FOTO: Sauny v Městských lázních září novotou


Už v pondělí si na své přijdou vyznavači saunování. Nový saunový svět v ústeckých Městských lázních je dokončený. „Rekonstrukce se opravdu povedla a jsem rád, že je decentní, pěkná a s úctou k této budově. Trvala zhruba půl roku a přišla na více než čtyři miliony korun,“ řekl ředitel Městských služeb Martina Mata.

Opravy byly nutné kvůli havarijnímu stavu stropu a špatné statice podlahy. Dělníci proto podlahu vyztužili pomocí ocelových dílů. V saunách jsou nové rozvody i technologie, které zmenší spotřebu energií i vody.

„Chtěla bych poděkovat paní Žirovnické, celému týmu Městských služeb i firmě, že tuto nelehkou rekonstrukci dotáhli do konce. Jsem ráda, že se vše podařilo. Přeji spoustu spokojených návštěvníků,“ poděkovala při slavnostním zahájení náměstkyně primátora Věra Nechybová

Novinkou je oddělení sprch od zchlazovacích bazénků zástěnou. Ochlazovací bazénky jsou dva, jeden se slanou a druhý se sladkou vodou. V saunách je možné poslouchat relaxační hudbu. Nechybí SOS tlačítko, kdyby se někomu z návštěvníků udělalo nevolno.

Do parní sauny se nyní vejde více návštěvníků, ve finské sauně je nové topné těleso, které umí i zvlhčovat vzduch. „Teplota se pak pohybuje kolem 60 ˚C a 60 % vlhkosti. A to je příjemnější třeba pro rodiny s dětmi,“ popisuje ředitel městských lázní David Zich.

Městské lázně se otevřou v pondělí 16. září a pro návštěvníky bude mírně upravena cena vstupného. „Po pěti letech stabilní ceny jsme přistoupili k  navýšení ceny o deset korun. Hodina saunování vyjde na osmdesát korun a dítě zaplatí korun čtyřicet. Součástí vstupného je i zapůjčení prostěradla,“ doplnil David Zich.

 

Původní stav:

 


Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*