Peníze poputují k handicapovaným veslařům a dětem z Klokánku

Foto: Archiv Nadace ČEZ

Oranžový handbike zase naděloval. Tentokrát v rámci půlmaratonu. Do jízd se zapojili někteří běžci, ale hlavně veřejnost. Letos všichni pomáhali dvěma místním organizacím, jimiž byly Veslařský klub Paprsek a Klokánek Ústí nad Labem, mezi které bylo ve finále přerozděleno 100 970 korun. Rozdíl mezi oběma obdarovanými přitom činil pouhých 84 korun ve prospěch Klokánku.

Veslařský klub Paprsek, má ve znaku slunce, neboť to je zdrojem energie, síly a radosti. „Kromě reprezentace na regatách, mistrovství republiky a mezinárodních akcích je naším cílem hlavně to, aby se všichni co jen trochu mohou, neschovávali a ukázali, že i různě handicapovaní mnoho svedou. Letos jsme například již počtvrté byli pověřeni Veslařským svazem uspořádat 1. kolo Českého poháru na veslařském trenažéru,“ řekl zakladatel a předseda klubu Petr Janák. I když klub funguje již dvacet let, stále nemá dobudované zázemí. „A také potřebujeme peníze na údržbu lodního materiálu. Takže víme, jak veřejností vysportovanou částku 50 443 korun proinvestovat.“

Klokánek nabízí dětem okamžitou pomoc a péči, dokud se nemohou vrátit zpět do své rodiny, nebo dokud pro ně není nalezena jiná forma péče. „Jsme zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Konkrétně ten v Ústí nad Labem má kapacitu, která je po celou dobu jeho existence plně využita, 20 míst. Péče o děti je realizována v našem objektu, kde o děti nepřetržitě střídavě po týdnu pečují po všech stránkách tak jako v rodině dvě stabilní tety,“ uvedl ředitel ústeckého Klokánku Jiří Sedláček a dodal, že finanční částku ve výši 50 527 korun využijí na prázdninový pobyt všech dětí v roce 2025.


Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*